הכירו את מכונת הפלא One Shot – שוקולד כמו שלא הכרתם בעבר

הכירו את מכונת הפלא One Shot – שוקולד כמו שלא הכרתם בעבר (הגדל)
הכירו את מכונת הפלא One Shotשוקולד כמו שלא הכרתם בעבר

כבר למעלה מ-40 שנה שחברת 'עמיר צבר', החברה המשפחתית, מייבאת מוצרים למאפיות וקונדיטוריות ברחבי הארץ ולמטבח המוסדי. מנהלי החברה כבר היו בטוחים שהם ראו הכל, הכירו הכל, ייבאו הכל ומכרו הכל עד שהגיעה מכונת One Shot של חברת POMATI המכונה שגרמה להם להסתכל בעין אחרת לחלוטין על תעשייתהשוקולד. את המכונה הראשונה הביא הצוות בחברת 'עמיר צבר' לבית הקפה והקונדיטוריה 'מקלות וניל' בעפולה,הטוענים כי המכונה שינתה לחלוטין את קו ייצור השוקולד שלהם.

תהליך הכנת הפרלינים המסורתי

עד היום, תהליך הכנת הפרלינים היה מוכר וידוע לכל קונדיטור או שוקולטייר והיה מורכב משלושה שלבים עיקריים:

1. מזיגת שוקולד לתבנית לקחת שוקולד מטומפרר (שוקולד שעבר תהליך של חימום וקירור על מנת להביא אותו לטמפרטורה האידיאלית) מכל סוג, למזוג אותו אל תוך התבנית הייעודית הקיימת, להפוך את התבנית על מנת לרוקן את השאריות וליצור שכבת שוקולד דקה המצפה אותה, ניקוי התבנית והעברתה היישר אל ההקפאה

2. מזיגת המילוי מוציאים את התבנית עם ציפוי השוקולד מן ההקפאה, מוזגים בעדינות ובדיוק את מילוי הפרלין אל תוך השוקולד, ומחזירים אל ההקפאה

3. סיום הציפוי מסיימים את הכנת הפרלין במזיגת ציפוי סופי מעל המילוי הקיים, ניקיון והחזרה אל ההקפאה.

כמובן שהתהליך כולו שנעשה באופן ידני לוקח זמן לא מועט עבור כל שלב וכן זמן המתנה להקפאה בין השלבים. זמן בו הקונדיטור או השוקולטייר פונה למשימות אחרות.

היתרון המשמעותי של מכונת ה-One Shotהוא שהיא לוקחת את התהליך הזה, שיכול לקחת שעתיים ויותר, ומקצרת אותו לכ-15 דקות בלבד עד להצגת מגש הפרלינים המושלם לאחר ההקפאה! ללא מגע יד אדם וכל זאת מבלי לפגום באיכות ובמרקם של הפרלינים.

קסם ה-One Shot!

בידיעה שיש צורך לחסוך בזמן, כוח אדם, מקום אחסון, ועלות בכל הנוגע לתהליך ייצור השוקולד, חברת POMATIלקחה את המשימה על עצמה ויצרה את המכונה המושלמת, המייצרת מגש פרלינים ממולאים, מדויקים ואחידים, שמוכן ללא מגע יד אדם, בזמן מסחרר של כ-15 דקות בלבד. לא עוד המתנה מפרכת לפרלינים שיתקררו, ניקיון מסורבל של תבניות פרלינים מלאות בשוקולד, תהליך מייגע המכיל שלבים ארוכים של מזיגה וקירור, מכונת ה- One Shot עושה בדיוק את מה שהשם שלה מבטיח מכינה את הכל במכה אחת, ללא סיבוך והכנה מסורבלת. איזה שוקולטייר לא ירצה אותה?!

 

המכונה

חברת POMATI המתמחה בתחום השוקולד, יודעת שכל שוקולטייר עובד אחרת, ושהכמות שכל קונדיטוריה מכינה היא שונה, ולכן התאימהמכונה ייחודית לפי הצרכים השונים של כל לקוח.

בסדרת ה-One Shot קיימים שלושה דגמים שונים לכמויות ייצור שונות:

OSD ZERO- האחות הקטנה לבית POMATI, מתאימה לקונדיטוריות קטנות ובינוניות וליצרני שוקולד בוטיק. מכונה זו יכולה לייצר עד 35 קילוגרם של פרלינים בשעה אחת בלבד. היא מתאימה לעבודה כיחידה עצמאית ולא כחלק מקו או ממערך ייצור אוטומטי שלם של שוקולד.

 
OSD5- ילדת הסנדוויץ' של החברה, הולכת וגדלה ומתאימה גם לחברות גדולות ותעשייתיות יותר הזקוקות לקצב ייצור מהיר ויכולה להפיק עד 70 קילוגרם של פרלינים בשעה. מכונה זו יכולה להשתלב בקו אוטומט הכולל הזנה אוטומטית של מגשים ומנהרת קירור.

OSD10- האחות הבכורה והמרשימה ביותר בחבורה, מרבעת את כושר הייצור של האחות הקטנה ומנפיקה עד 140 קילוגרם של פרלינים בשעת עבודה אחת בלבד. היא התעשייתית ביותר, תותחית בעלת כושר יצור מאסיבי שיתאים למפעלים, לחברות ולקונדיטוריות ענק.

כל המכונות בסדרה נועדו לתת מענה לתהליך הארוך והיקר של הכנת הפרלינים, לקצר תהליכים ולשמור על דיוק מרבי ואחידות בעת הייצור, ללא מגע יד אדם ותוך שמירה על האיכות. המכונה מדויקת, חוסכת משמעותית בחומרי הגלם (אין שוקולד שנשאר, נשפך או נזרק), והיא יכולה למלא פרלינים במילוי של עד 80%!

המכונות כולן מופעלות באמצעות מסך מגע נוח וידידותי, והן מפעילות 5 או 10 בוכנות המייצרות את הפרלין המושלם, פעם אחר פעם.

POMATIמבינים בשוקולד

חברת PAMOTI האיטלקית היא חברה משפחתית אשר התחילה באיטליה כחברה קטנה לייצור מכונות טמפרור לשוקולד ועברה תהליך התחדשות משמעותי כאשר הדור השני למשפחה לקח את החברה לידיו והחליט להניף בה את דגל החדשנות והיצירה. כיום, PAMOTI היא מעין חלוצה בכל הנוגע לשוקולד וסללה את דרכה בזכות החדשנות, הייחוד והאיכות שבמוצריה. כבר למעלה מ-40 שנה שהם מייצרים מכונות המיועדות לטמפרור שוקולד, ובשנות ה-2000 החליטו לקחת את הייצור צעד אחד קדימה, ולייצר מכונות שייקחו את השוקולד המטומפרר ויכינו ממנו מעדנים. מכונות ה-One Shot נחשבות למהלך פורץ דרך של החברה והן ממצבות אותה בפסגת היצרנים למכונות מן הסוג הזה.

חברת PAMOTI מסורה וממוקדת בלהמשיך ולפתח טכנולוגיות חדשניות, לשמור תמיד על איכות גבוהה של המוצר הסופי ולהקפיד לייצר מכשירים אמינים ועמידים.

כיום, מכונת ה-One Shot של החברה היא המכונה היחידה מסוגה בארץ, אשר מככבת בבית הקפה והקונדיטוריה 'מקלות וניל' בעפולה והובילה לפיתוח הקו החדש של טבלאות השוקולד והפרלינים. יגאל אפרתי, הבעלים של בית הקפה והקונדיטוריה סיפר שראה את המכונה בתערוכה כלשהי והתאהב בה, וברגע שהקונדיטוריה התחילה לעבוד עם שוקולד, הוא ידע שהוא עומד לרכוש את המכונה ולשנות את דרך העבודה במקום.

היתרונות בשימוש במכונה אל מול עבודת יד

ראשית, שלושת השלבים המרכיבים את תהליך הכנת הפרלינים המקורי, ללא המכונה, מצריכים כוח אדם רב ולא מעט שעות עבודה, בעיקרכאשר משווים את הביצועים הידניים לביצועי המכונה - מגש פרלינים מוכן בכ- 15 דקות שנוצר על ידימכונת ה-One Shotלעומת כשעתיים ו-20 דקות למגש בהכנה ידנית.כמו בכל תחום, ההבדל הגדול בין עבודה ממוחשבת לבין עבודת יד ניכר באחידות המוצר הסופי. כאשר משתמשים במכונה ניתן להגיע לתוצאה אחידה ומושלמת של הפרלינים, תוך כדי שמירה על מרקם וצורה, במינימום זמן, ומבלי לפגוע באיכות הפרלין המוגמר. בנוסף, ניתן להכין שלל מוצרים שונים באמצעות המכונה כגון טבלאות שוקולד שלמות, לשונות חתול, מקרונים בשני צבעים ועוד. לבסוף, אם חששתם מהבלגן שאולי כרוך בעבודה עם המכונה, אין לכם מה לדאוג. גם על זה חשבו בחברת POMATI, הם בנו את המכונה כך שתהיה קלה לפירוק כדי לאפשר שמירה על איכות וניקוי המכונה.אפרתי, הבעלים של 'מקלות וניל' מספר: " המכונה מקצרת תהליכים בצורה מאד משמעותית, כולל כל תהליך ההכנה של הפרלינים- מילוי, ניקיון, קירור וכן הלאה. היא יעילה גם מבחינת סדר וניקיון, חסכון בכוח אדם ואיכות המוצר המוגמר. המכונה חוסכת את התהליך המורכב והופכת אותו לפעולה אחת קלה במקום 5 שלבים שונים".

'מקלות וניל' מבינים איכות

 

כפי שכבר צוין, הראשונים שהבינו את הפוטנציאל האדיר בטמון במכונת ה-One Shot הם צוות בית הקפה והקונדיטוריה 'מקלות וניל' מעפולה ובראשם אפרתי. בקונדיטוריה פועלת כיום המכונה היחידה בארץ ובעזרתה השיקו בקונדיטוריה קו חדש של טבלאות שוקולד מיוחדות בטעמים שונים המיוצרים על ידי המכונה החדשה. טבלאות השוקולד ממולאות בשלל טעמים חדשניים ואיכותיים וניתן להשיג אותם בקונדיטוריה עצמה. לאלו שמתכננים לרכוש את המכונה בעתיד ממליץ אפרתיעל טיפ ייחודי למכונה - " הכינו פרלינים עם אגוז למעלה. בעבודת יד אי אפשר לעשות זאת מאחר והאגוזים נופלים תמיד כאשר אתה מנקה את השוקולד מהתבנית. במכונה הזו ניתן לעשות זאת ללא בעיה כי האגוז כבר בתוך השוקולד מבלי שצריך בכלל להפוך את התבנית!".

למידע נוסף על המכונה לחצו כאן >>

 

 
 
 

 



 

צור קשר
דלג על צור קשר

צור קשר

checked
עבור לתוכן העמוד